Argüden Yönetişim Akademisi BÜVAK Şartlı Bağış Fonu oluşturuldu

Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve ARGE Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden’in katıldığı imza töreni ile BÜVAK bünyesinde Argüden Yönetişim Akademisi Şartlı Bağış Fonu oluşturulmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Argüden Yönetişim Akademisi BÜVAK Şartlı Bağış Fonu oluşturuldu

Bu haber 1 Aralık 2014’te Boğaziçi Üniversitesi Haberler sitesinde yayınlanmıştır.

İmza töreninde Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Türkiye’nin 21. Yüzyılı genç ve dinamik bir nüfus yapısı ile karşıladığını, böylesi bir fırsatın heba edilmemesi gerektiğini” söyledi ve iyi yönetişimin bir kültür, bir iklim ve bir davranışlar bütünü olduğunun altını çizerek “bu bakımdan yönetişim anlamında yetkin ve vizyon sahibi gelecek nesil liderlerin yetiştirilmesinin kritik önemde olduğunu” ekledi.

Prof. Dr. Barbarosoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrenciliğinden bu yana hem akademik alanda, iş dünyasında ve kamu sektöründe, hem de sosyal sorumluluk konularında gösterdiği liderlik ile örnek mezunlarımızdan olan Dr. Argüden’in öncülüğünde kurulan Argüden Yönetişim Akademisi ile BÜVAK arasında bağış platformu üzerinden bir işbirliği sunmaktan mutluluk duymaktayız. Boğaziçi Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerinin de, geliştirilecek yönetişim odaklı eğitim ve araştırma faaliyetlerine destek olacaklarını düşünüyorum.”

Argüden Yönetişim Akademisi: Yönetişimde eğitim, araştırmanın yeni adresi

Kâr amacı gütmeyen Akademi, ARGE Danışmanlık tarafından yönetişim konusundaki bilgi birikimini toplumla paylaşmak üzere faaliyet göstermek üzere 2014 Şubat ayında kuruldu. ‘İyi yönetişim, kaliteli yaşam’ anlayışıyla yola çıkan Akademi kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarında yönetişim kalitesini artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyor. Bu amaçla akademik kurumlar, uluslararası kuruluşlar ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile ortak eğitim ve araştırma projeleri geliştiriyor.